Het beursteam van de Interieur Collectie Dagen (InCoDa) gaat een samenwerking aan met Stichting Het Vergeten Kind. Dat maakt het team van InCoDa bekend, precies in de Week van Het Vergeten Kind die loopt van 29 januari tot en met 4 februari 2021. Tijdens deze actie vraagt Stichting Het Vergeten Kind aandacht voor het sociaal isolement waarin veel kwetsbare kinderen in verkeren. Duizenden kinderen in Nederland groeien op in gezinnen met heftige problemen en hebben niemand waarbij ze terecht kunnen.

“Als beursteam van InCoDa hebben we onderling al vaker gesproken dat we graag als vakevent iets terug willen doen voor de maatschappij”, zegt Mascha de Bruin, Head of Cluster Interior & Retail. “Dit is een waarde die zowel hoog bij Easyfairs als bij ons team in het vaandel staat en nu is de knoop doorgehakt. We dragen Stichting Het Vergeten Kind graag een warm en goed hart toe, omdat iedereen een veilige en goede thuisbasis verdient. En wij kunnen het weten, zeker met twee moeders en een tante in het team.” In aanloop naar en tijdens InCoDa (12, 13 en 14 september 2021) komt de samenwerking vaker naar voren en worden exposanten en bezoekers meegenomen in dit bijzondere samenwerkingsverband voor het goede doel.

InCoDa roept op tot steun voor Week van Het Vergeten Kind

De campagne richt zich op de duizenden kinderen in Nederland die opgroeien in gezinnen met heftige problemen. Ze lijden in stilte, want er is niemand die oog voor ze heeft. In hun kleine wereld wordt de eenzaamheid steeds groter. Daarom komt Stichting Het Vergeten Kind in actie. Het Vergeten Kind spoort gemeenten, scholen en jeugdzorg aan om het isolement van deze kinderen te doorbreken, zodat ze zich gezien en gesteund voelen. En de aandacht krijgen die ze nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen.
Met iedere stem staat de stichting sterker om ‘hartensteun’ te verwezenlijken en de gemeenten op te roepen tot actie. Het team van InCoDa roept iedereen op om zich ‘hart’ te maken voor de vergeten kinderen in sociaal isolement.

Voor meer informatie over Stichting Het Vergeten Kind en het onderzoek naar dit sociaal isoloment: www.hetvergetenkind.nl.