B&C
B&C International (B&C) is overgenomen door Springs Window Fashions (Springs). De transactie zal naar verwachting binnen dertig dagen worden afgerond.

B&C is een fabrikant van raamdecoratie, vooral bekend bij woninginrichters en doe-het-zelfketens. Het bedrijf heeft circa 700 medewerkers in dienst. “We zijn verheugd om ons bij het Springs-team aan te sluiten”, zegt Michiel Verdonk, ceo de onderneming. “Ik geloof dat dit partnerschap onze groei zal versnellen en we kijken ernaar uit om de mogelijkheden en innovatiekracht van Springs te benutten.”

B&C biedt productieplatform

De overname voegt de merken toe aan de portfolio van Springs en biedt hun tevens een productieplatform in Europa. Tot op heden is Springs voornamelijk actief in Noord-Amerika. Springs is de marktleider voor op maat gemaakte raambekleding in het Amerikaanse retailkanaal. Onder het Bali-merk levert Springs aan toonaangevende retailers zoals The Home Depot en Lowe’s. Daarnaast is hun merk Graber leidend in het woninginrichterskanaal. Springs is ook marktleider in de projectenmarkt en verkoopt hoogwaardige en technologisch geavanceerde producten onder de merken Mecho en SWFcontract.

Unieke mogelijkheid

“B&C is een unieke mogelijkheid voor Springs om onze geografische footprint uit te breiden en een sterke positie in een aantal belangrijke Europese landen te verkrijgen” zegt Eric Jungbluth, president en ceo van Springs Window Fashions. “We zijn onder de indruk het managementteam van, alsmede hun productie, verkoop en marketingexpertise. We kijken ernaar uit om met dit bedrijf te werken en hen gebruik te laten maken van de schaalvoordelen die de Springs organisatie hen biedt.”

De website van Vakblad Mobilia biedt actualiteit voor professionals uit de ontwerp- en interieurbranche en richt zich daarbij hoofdzakelijk op de productgroepen vloeren en interieurtextiel.