Domotex vindt dit jaar niet meer plaats, ondanks eerdere aankondigingen van een uitgesteld hybride evenement. De coronapandemie noopt de organisatie om enkele een zogenoemde Domotex Digital Day te houden en wel op 20 mei.

De beurs Domotex als centrum voor ontmoeting en vakverdieping lijkt inmiddels een concept uit een ver verleden. Domotex Digital Day op 20 mei is het enige dat de organisatie voor mogelijk acht in de huidige tijd. Oorspronkelijk was het evenement al verplaatst naar 18 tot en met 20 mei en zou het enkel als hybride beurs plaatsvinden: een mengelmoes van fysieke aanwezigheid en een digitale vorm. De huidige wereldwijde besmettingssituatie maakt het inmiddels echter onmogelijk om elke vorm van fysieke aanwezigheid ter plaatse in Hannover te plannen en te organiseren, aldus de organisatie. Van ’s werelds grootste vakbeurs voor tapijten en vloerbedekking blijft dus niet veel meer over.

Inhoud van Domotex Digital Day

Domotex Digital Day moet een eendaags digitaal bedrijfsplatform gaan vormen. Het voornaamste element van dit platform is een digitale conferentie die actuele en toekomstgerichte onderwerpen in de internationale vloerenindustrie behandelt. “Onze klanten zijn dringend op zoek naar mogelijkheden om in contact te kunnen komen met hun klanten, om bestaande netwerk te kunnen uitbreiden en toegang te krijgen tot nieuwe contactpersonen om hun producten en innovaties te presenteren ondanks de contactbeperkingen”, aldus Sonia Wedell-Castellano van de organisatie. “Ons antwoord op deze behoeften is de Digital Day. Een conferentieformat waarin we actuele onderwerpen bespreken met topvertegenwoordigers van de industrie en deelnemers een interactief bedrijfsplatform bieden. Als onderdeel van de conferentie zullen exposanten hun producten en innovaties kunnen presenteren, zaken kunnen omarmen en zich kunnen richten op netwerken. De specifieke deelnamemogelijkheden zijn binnenkort beschikbaar in onze onlinewinkel.” De volgende hybride Domotex staat gepland voor 13 tot en met 16 januari 2022 op het beursterrein van Hannover.