Messe Frankfurt houdt in ieder geval tot juni geen beurzen meer. Vanzelfsprekend is de coronacrisis hiervoor verantwoordelijk. Ook enkele interieurbeurzen komen hierdoor te vervallen.

Heimtextil was eerder al verplaatst van januari naar 4 tot en met 7 mei 2021, waar het zou worden samengevoegd met de Messe Frankfurt-beurzen Techtextil en Texprocess. Dit gaat dus niet meer door. Het enige dat nog rest is een digitaal evenement. De eerstvolgende Heimtextil is nu gepland van 11 tot en met 14 januari 2022. De data voor Techtextil en Texprocess zijn nog niet bekend.

Nieuw evenement in Messe Frankfurt

Ambiente was met Christmasworld en Paperworld eerder al samengevoegd tot een evenement onder een nieuwe naam: the International Consumer Goods Show (ICGS), die van 17-20 april zou worden gehouden. Ook dit even is af is afgeblazen. In 2022 worden deze evenementen weer apart gehouden: Christmasworld van 28 januari tot en met 1 februari. Paperworld en Creativeworld starten een dag later. Ambiente wordt gehouden van 11 tot en met 15 februari.

Einde pandemie nog niet in zicht

De beursorganisator uit Frankfurt heeft deze beslissing genomen omdat het einde van de coronapandemie voorlopig nog niet in zicht lijkt. Over het algemeen dalen de besmettingscijfers en is het vaccinatieprogramma is bijna alle Europese landen opgestart, maar er is nog veel vrees en onzekerheid over nieuwe coronovarianten waardoor het aantal besmettingen wellicht weer op zullen lopen.