“FLOORED BY NATURE” is het hoofdthema van DOMOTEX 2023 die in Hannover gepland staat voor 12 tot en met 15 januari 2023. Een gezonde, natuurlijke en duurzame omgeving om te wonen en te werken. Verantwoordelijkheid nemen voor onze omgeving en de natuur staat hoog op de agenda van de komende editie.

“FLOORED BY NATURE” staat ook voor de facinatie voor de natuur als een bron van inspiratie en als een rolmodel voor ons. De organisatie nodigt de vloerenbranche uit om de 33e editie te bezoeken en opnieuw te kijken naar vloeren als een belangrijk deel van een ruimte. Nieuwe toepassingen, trends en modellen staan klaar om te worden ontdekt. Acht maanden voor de opening zijn de hallen in Hannover al redelijk volgeboekt, zo zegt de organisatie. De organisatie en de deelnemrs zijn nu al positief over de vooruitzichten van deze editie die opnieuw hybride zal zijn: fysiek en digitaal te bezoeken.

“Het besparen van grondstoffen, de circulaire economie, gezond werken en wonen en voortgaande digitalisatie van ons leven zijn van invloed op de vloerenindustrie en de komende DOMOTEX zal hier een afspiegeling van zijn. FLOORED BY NATURE staat voor duurzame, natuurlijke materialen en optimaal gebruik maken van de beschikbare natuur. Met als doel gezonde, duurzame en inspirerende interieur”, zo omschrijft Sonia Wedell-Castellano, Global Director DOMOTEX, Deutsche Messe AG het hoofdthema. “Maar tekorten aan grondstoffen, hoge transportkosten en stijgende energieprijzen zijn extra uitdagingen voor de industrie. DOMOTEX besteedt ook aandacht aan deze thema’s en is een podium om van gedachten te wisselen over deze onderwerpen.” Het hoofdthema is weer onderverdeeld in drie deelthema’s: Connecting Markets, Conscious Living en Colorful Nature.

“Connecting Markets” gaat over de veranderende rol van import en export, supply chains en hun bottlenecks, stijgende energiekosten en transportkosten, digitale services en nieuwe online trading platforms. “Conscious Living” staat voor gezond leven en werken, milieuvriendelijke materialen voor ruimten die goed zijn voor ons welbevinden, circulair gebruik van materialen. “Colourful Nature” is bedoeld als paraplu voor trendy designs, kleurrijke patronen voor vloeren en karpetten voor binnen en buiten waarbij deze in elkaar overgaan. Vloeren als decoratie en als verbindend element voor meubelen en de rest van het interieur.

Hebben we tot nu toe iets nieuws gelezen? Nee. Is dit belangrijk? Nee, want deze thema’s beheersen ons leven en heel veel branches op dit moment. Soms hoef je als vakbeurs niet iets nieuws te verzinnen wanneer de huidige vraagstukken nog te groot zijn om snel op te kunnen lossen. Dan is ieder idee dat bijdraagt tot een oplossing van harte welkom, dus ook deze overbekende deelthema’s van DOMOTEX 2023.

domotex.de