BerryAlloc brengt een nieuwe collectie eikenhouten vloeren op de markt die de twee pijlers van het handelsmerk illustreert: kwaliteit in combinatie met geavanceerde technologie. Deze aanpak wordt dagelijks gewaardeerd door bestekschrijvers, interieurontwerpers en installateurs, aldus BerryAlloc.

Dankzij de Ultimtec-technologie weet BerryAlloc in zijn nieuwe collectie de volgende eigenschappen met elkaar te verenigen:

  • De delicate, natuurlijke uitstraling van geolied parket
  • Het onderhoudsgemak, de weerstand en de duurzaamheid van vernist parket

Ultimtec-vernis beschermt parketvloeren, bevat geen solventen of schadelijke chemische stoffen en wordt verkregen door eerst een laag aan te brengen die rijk is aan aluminiumoxide en vervolgens een uv-bestendige acryllaag. Het resultaat is een afwerking die de structuur en de schakeringen van het hout mooi laat uitkomen

BerryAlloc: ‘Hoge slijtvastheid’

Daarnaast zorgt Ultimtec volgens de fabrikant voor:

  • Een uitzonderlijk matte afwerking om tegemoet te komen aan de grote vraag bij zowel particulieren als professionals. De matte look van de innovatieve Ultimtec- afwerkingslaag is nauwelijks te onderscheiden van die van natuurlijk hout;
  • Een uitzonderlijke slijtvastheid en krasbestendigheid. De slijtvastheid van Ultimtec bedraagt meer dan 15.000 Taber CS10-omwentelingen, wat ruim boven de NF-norm ligt, die een minimum van 12.000 omwentelingen vereist;
  • Een ongezien schoonmaak- en onderhoudsgemak. Het is niet meer nodig om het parket in te oliën om de oorspronkelijke schoonheid te behouden.

 

Nieuwe indeling volgens kleur en design

Eerst de kleur en dan de structuur kiezen, dat is de natuurlijke reflex van de consument. Deze intuïtieve benadering ligt dan ook aan de basis van BerryAllocs nieuwe collectie parketvloeren. Die bestaat uit twee delen: ‘Les Essentiels’, de vaste waarden in vloerdecoratie, en ‘Les Exclusifs’, een selectie uitgesproken en karaktervolle kleuren.

De negentien kleurtinten zijn volledig herzien en aangepast aan de verschillende markten. Les Essentiels biedt een kleurenpalet van tien vertrouwde tinten. Hun namen zijn geïnspireerd op de schoonheid van wat de natuur te bieden heeft. Het premiumassortiment Les Exclusifs omvat tien sterk bewerkte tinten met extra diepte-effect. De kleuren roepen beelden op van weidse ruimten, zoals Lagune bij de wittinten, Carrare bij de beigetinten en Nature en Taïga bij de okertinten.

Kiezen voor duurzame en verantwoorde ontwikkeling

Kiezen voor een eiken parketvloer van BerryAlloc is kiezen voor duurzaamheid, zo stelt het bedrijf. De Franse parketfabrikant heeft zich naar eigen zeggen altijd al ingezet voor duurzame ontwikkeling door gebruik te maken van materialen van biologische oorsprong en hernieuwbare bronnen. BerryAlloc-vloeren hebben een positieve ecologische voetafdruk en bijgevolg een lage impact op het milieu. Ze beschikken bovendien over de volgende certificeringen: PEFC, Parquets de France en A+.