New Work, Healing Hospital, Outdoor Spaces en Sustainability: wat zijn de grootste uitdagingen in projectdesign en hoe zien future-proff textieloplossingen er uit? Heimtextil zal antwoorden geven van 9 tot en met 12 januari in Frankfurt met het Interior.Architecture.Hospitality programma. Dit keer nog uitgebreider en nog internationaler, met TALKS & TOURS en nu ook the LIBRARY bedoeld voor experts in architectuur, interior design en hospitality. 

In deze LIBRARY vinden de bezoekers geselecteerde textielkwaliteiten van exposanten als Edmund Bell, Futura Leathers, Marburger Tapetenfabrik, Proneem, Textaafoam of Vanelli Tekstil. Deze materialenbibliotheek houdt rekening met eisen als vlamvertragend, geluidabsorberend, lichtecht, antibacterieel, stofafstotend en schrobvast. De jury die de selectie heeft gemaakt bestaat uit Gerhard Sperling (German Home Textile Industry association), Jasmin Grego (GREGO Jasmin Grego & Stephanie Kühnle Architektur) en Felix Diener (Marburger Tapetenfabrik). De selectie is behalve tijdens de beurs ook online. Maar je moet het uiteraard bij voorkeur in het echt zien in hal 4.0, de drie juryleden geven ook tours en toelichting bij hun keuzes.

Het Interior.Architecture.Hospitality deel van de beurs kijkt naar de speciale vragen vanuit de projectsector: “We zien twee trends die allebei meer informatie en beter netwerken nodig hebben. Aan de ene kant de toenemende eisen op het gebied van duurzaamheid en wettelijke regels voor het design van hotels, openbare gebouwen, zorginstellingen, restaurants of kantoren en aan de andere kant modern textiel dat steeds geavanceerder wordt en daarom nieuwe functies krijgt als geluidsisolatie, bescherming tegen brand en bijdragen aan meer hygiëne. Beide trends komen terug in het programma dat is samengesteld”, aldus Bettina Bär, Show Director Heimtextil. Voor 2024 zijn de dagelijkse onderwerpen tijdens de TALKS “Health & Care”, “Outdoor”, “Sustainability & Climate” en “New Work .

Het gehele Interior.Architecture.Hospitality programma is hier te zien: event calendar.

Met meer dan 2,600 internationale deelnemers aan Heimtextil 2024, waaronder veel leveranciers met stoffen voor projecten, heeft de organisatie een tool ingericht om juist deze bedrijven snel te kunnen vinden op de beurs: de Interior.Architecture.Hospitality FINDER. Denk hierbij aan bedrijven als Bedding House (Nederland), Elastron (Portugal), Lameirinho (Portugal), mah-ATN (Duitsland), Martinelli Ginetto (Italië) en Mundotextil Industrias Texteis (Portugal). Daarnaast zijn er ook nieuwe exposanten zoals Infloor-Girloon (Duitsland), Klassik Lamitex (India), Manifattura Tessile Calusiese (Italië) en MP (Italië). Voor het eerst is er ook een TOUR in het Italiaans.

In hal 11.0 is er de Heimtextil Conference “Sleep & More”, met bekende slaap-experts die inzichten geven. Ook interessant voor projectmatige bezoekers, zo verzekert de organisatie. Ook hier lezingen en presentaties over bijvoorbeeld de hotelbehoeften van Gen Z of het gebruik van AI in professionele slaapanalyses en adviezen. Ook dit programma staat volledig vermeld op de Heimtextil event calendar.

Daarnaast zijn er de Heimtextil Trends 24/25 en het Econogy programme plus de hierboven al genoemde Heimtextil Conference ‘Sleep & More’, Voor iedereen die beroepsmatig met texteil te maken heeft dus op naar Frankfurt van 9 tot en met 12 januari.