Forbo Flooring presenteert met Marmoleum Stories een reeks van twaalf filmportretten waarin mensen over hun bijzondere band met Marmoleum verhalen.

De serie Marmoleum Stories is gemaakt in nauwe samenwerking met regisseur Gal Keshet. Deze filmmaker gaat onder andere langs bij de Franse ontwerpster Pauline Esparon, Trees Verster Kaars Sijpesteijn (de kleindochter van de oprichter van Forbo, indertijd de Nederlandsche Linoleumfabriek), duurzaam en veelvuldig gelauwerd designer Christien Meindertsma en Santje Pander van de Universiteit van Amsterdam (die de unieke Unesco-persruimte van Gerrit Rietveld uit 1958 onderzocht en aan het nabouwen is met veelkleurig Marmoleum).

Detail en sfeer in Marmoleum Stories

Elke aflevering van circa vijf minuten is met veel aandacht voor detail, sfeer en deels ook op locatie gemaakt. De mini-documentaires (vier afleveringen staan al online, red.) dragen ‘spannende’ namen als De Detective en De Ontdekker, en hebben stuk voor stuk een originele insteek die een onverwacht, inspirerend perspectief op de vloeren biedt. We zien bijvoorbeeld hoe gebruikt Marmoleum als bij toverslag in nieuw materiaal wordt omgevormd. In een andere aflevering buigt een ontwerpster prachtige vormen uit het materiaal. Ook de 92-jarige Trees Verster Kaars Sijpesteijn deelt mooie herinneringen.

De portretten zijn hier te vinden, en op de sociale media-kanalen van de vloerenproducent.

De website van Vakblad Mobilia biedt actualiteit voor professionals uit de ontwerp- en interieurbranche en richt zich daarbij hoofdzakelijk op de productgroepen vloeren en interieurtextiel.