De Vlaamse meubel- en accessoireleverancier Ethnicraft kondigt een samenwerking aan met tapijtenhuis Ashatari. De eerste collectie die voorkomt uit deze samenwerking, de Kilim-tapijtencollectie, reflecteert de filosofie waarvoor beide merken staan: warmte, elegantie en uniciteit. De tapijten moeten perfect blenden in verschillende interieurstijlen en harmonieus samengaan met de bestaande meubelen van Ethnicraft.

 

De rode (handgesponnen) draad in het verhaal tussen Ethnicraft en Ashtari is hun gedeelde filosofie: ambacht, elegantie, kwaliteit, een warme uitstraling en de uniciteit van ieder product. Net als bij Ethnicraft zijn voor Ashtari kwalitatief hoogstaande en ethisch verantwoorde producten en accessoires de norm. De match tussen beide merken vertaalt zich vandaag in de zevendelige kilim-tapijtcollectie die Ashtari ontwierp voor Ethnicraft. De tapijten zijn gebaseerd op de Oosterse kilim, een plat handgeweven tapijt met geometrisch patroon.

Details van de tapijten van Ethnicraft en Ashtari

De kilims komen in drie afmetingen (170 x 240, 200 x 300 & 250 x 350) en zeven kleuren en patronen. Zo wordt met de Nomad-tinten grijs, zandkleurig en terracotta een zachte en egale kleur in huis gehaald. De Cobalt-kilim en Mazandaran-tapijten gaan een streepje verder met een gelijnd patroon dat niet overheerst en evengoed rust biedt op de vloer. Als zevende variant kiest het duo voor Black Dots met een subtiel patroon van onregelmatige stippen door de handgesponnen woldraad. Ieder ontwerp is simpel en elegant en gaat samen met iedere ruimte.

Unieke en boeiende reis

Iedere kilim legt een bijzondere reis af vooraleer het onder een salon- of eettafel komt te liggen. De reis begint in het Zuid-Aziatische Pakistan waar de kilims met de grootste zorg door een familie met al meer dan 150 jaar ervaring worden gemaakt. De schapenwol wordt handgesponnen wat voor onregelmatigheid zorgt in de draad én uiteindelijk in het tapijt. De dunne en dikkere stukjes wol omarmen het pigment anders waardoor de kleur onvoorspelbaar is en door die imperfectie krijgt ieder stuk een uniek verhaal en is geen enkele kilim 100 procent hetzelfde.

Duurzaam en oersterk

It’s a match, en dat niet alleen in ambacht en elegantie. Ethnicraft en Ashtari matchen ook op het vlak van duurzaamheid. Iedere kilim wordt in één stuk geweven en afgewerkt waardoor het tapijt oersterk is. Het natuurlijke oliegehalte in het garen maakt van de kilims een warme vloerbekleding. Verwarm een leven lang een interieur met de Pakistaanse schapenwol en zachte tijdloze kleuren.

De website van Vakblad Mobilia biedt actualiteit voor professionals uit de ontwerp- en interieurbranche en richt zich daarbij hoofdzakelijk op de productgroepen vloeren en interieurtextiel.