Een energienetbeheerder wilde in zijn nieuwe hoofdkantoor akoestiek combineren met transparantie en corporate image. Hierbij moest de akoestiek de natuurlijke warm/strakke uitstraling van het interieur versterken. TunnelmaDesign maakte deze wensen mogelijk met een maatwerk Energy Dots-wand in combinatie met de Nordic Stripes-gordijnenlamellen.

De gekozen oplossing van TunnelmaDesign viel in de smaak bij de opdrachtgever. “In samenspraak met de architect hebben we gekozen voor akoestiek die onze ontvangsthal transparant opdeelt. Tegelijkertijd achter de receptie hebben we met de Energy Dots-wand van Nordic Silence een op maat gemaakte akoestische wand die op een smaakvolle manier het interieur versterkt en ons corporate image communiceert.”

Modulaire akoestische oplossing van TunnelmaDesign

De Nordic Stripes lamellen zijn een modulaire akoestische oplossing waar het mes aan meerdere kanten snijdt, aldus TunnelmaDesign. Akoestiek, concentratie en het transparant opdelen van de ruimte in één oplossing. Daarbij vormen de Stripes in de post corona-tijd een perfect instrument om werkvloeren opnieuw in te delen. Qua interieur vormen de lamellen volgens de leverancier bovendien een fraai grafisch baken waardoor het iets toevoegt aan de ruimte. De lamellen zijn wat betreft afmeting, kleurstelling en al of niet bewegen volledig flexibel in te zetten.

Voorzien in meerdere behoeftes

Energy Dots-wand is een modulaire akoestische oplossing voor grote wandoppervlakken. Door afbeeldingen of patronen in een pixelgrid te vertalen ontstaat een akoestische toepassing die in meerdere behoeften voorziet. Geluidsdemping wordt gekoppeld aan beleving, grafische vormgeving en corporate identity tot een allesomvattende oplossing.

De website van Vakblad Mobilia biedt actualiteit voor professionals uit de ontwerp- en interieurbranche en richt zich daarbij hoofdzakelijk op de productgroepen vloeren en interieurtextiel.