Thomsit heeft op de BAU 2021 Online de egaliseermiddelen XXL Power, AS 1 Rapid en XXL Xpress met verbeterde receptuur gepresenteerd. Alle drie bieden ze verbeterde vloei-eigenschappen en een gladder oppervlak. Dankzij een snellere belegbaarheid besparen de geoptimaliseerde egaliseermiddelen de verwerker tijd en zijn ze hierdoor ideaal voor bouwplaatsen waar sprake is van een hoge tijdsdruk, aldus de fabrikant.

Ausgleich, Spachtelmasse, selbstverlaufend, Anhydrit, Zement, Entlüften

Op de digitale BAU-beurs van dit jaar presenteerde Thomsit, dat sinds kort zijn producten levert vanuit een nieuw distributiecentrum, drie van zijn beproefde egaliseermiddelen met nieuwe, verbeterde receptuur: AS 1 Rapid, XXL Power en XXL Xpress. De producteigenschappen werden nogmaals verbeterd met de volgende aspecten: de oppervlakken zijn aanmerkelijk gladder, de vloei-eigenschappen zijn nog beter en de droogtijden van de geoptimaliseerde egaliseermiddelen AS 1 Rapid en XXL Power werden aanzienlijk verkort.

Kenmerken egaliseermiddelen van Thomsit

AS 1 Rapid is een extreem spanningsarm en flexibel inzetbaar anhydrietegaliseermiddel. Op oude ondergronden is het egaliseermiddel direct te gebruiken, met een laagdikte tot 20 mm. In plaats van na 24 uur is AS 1 RAPID bij een laagdikte van 3 mm nu reeds na 18 uur belegbaar en na 2,5 uur beloopbaar.
Bij egaliseermiddel XXL Power is de droogtijd dankzij de nieuwe receptuur aanzienlijk korter geworden. Bij een laagdikte van 5 mm bespaart de verwerker tot 50 procent van de tijd – in plaats van voorheen 12 uur nu nog maar 6 tot 8 uur, aldus Thmosit. Zelfs bij ongunstige klimaatomstandigheden kan het nieuwe geoptimaliseerde egaliseermiddel XXL Power uitstekend worden verwerkt. Dankzij het bijzonder gladde oppervlak zonder groeven en poriën bespaart de verwerker bovendien lijm en hoeft hij de ondergrond niet vooraf te schuren.
Het snel-egaliseermiddel XXL Xpress droogt bijzonder snel – met een belegbaarheid na 90 minuten. XXL Xpress is ontwikkeld voor droge binnenruimten, heeft een enorm goed vloeigedrag, is zeer sterk en heeft een zeer glad oppervlak. Het egaliseermiddel is net zoals XXL Power stofarm uitgevoerd.

Dynamisch merk

“Als dynamisch merk hechten wij grote waarde aan de voortdurende optimalisering van onze producten, zodat ze steeds voldoen aan de veranderende behoeften van onze klanten,” aldus Simone Brauner, product management Floor Laying Systems bij de fabrikant. “Op bouwplaatsen is de tijdsdruk vandaag de dag vaak enorm hoog. Daarom hebben we vooral gekeken naar een verkorting van de droogtijden. De nieuwe egaliseermiddelen met verbeterde receptuur zijn zeer snel belegbaar (bijvoorbeeld XXL Power tweemaal zo snel als voorheen) en hierdoor ideaal voor snelle vloerbedekkingswerkzaamheden onder hoge tijdsdruk.”