De nieuwe Egger Pro-vloerencollectie 2021+ biedt met tal van decors en drie gespecialiseerde productsoorten de perfecte vloer voor de meest diverse toepassingen. Met deze collectie kunnen Egger-dealers wereldwijd hun individueel productportfolio samenstellen. Sinds januari is de collectie ook voor de eindgebruiker verkrijgbaar. 

Het bijzondere voordeel voor de vakhandel van de nieuwe Egger Pro-vloerencollectie 2021+ is de hoge graad van individualisering en flexibiliteit. Het gehele assortiment zal wereldwijd verkrijgbaar zijn. Egger-zakenpartners kunnen hun eigen, specifieke selectie maken. “Individualiteit door globalisering – daarmee raken we een snaar bij de klanten”, zegt Maria Nehring hoofd category marketing van Egger Flooring. Ze is verheugd dat het concept door de klanten enthousiast onthaald wordt. “Ze stellen de mogelijkheden die hieruit voortkomen op prijs.”

Vier stijlwerelden in Egger Pro-vloerencollectie 2021+

Wat Egger-klanten al langer op prijs stellen, is de design- en adviescompetentie van de onderneming. In de nieuwe vloerencollectie biedt de leverancier naast een omvangrijk decorpalet ook veel inspiratie en oriëntatie. Onder het motto “Ideeën voor het leven” worden de decors ingedeeld in vier stijlwerelden: Future Retro staat voor modern geïnterpreteerde reproducties en natuurlijke structuren zoals marmer, Terrazzo en notelaar waarbij verleden en toekomst een stijlvolle symbiose aangaan. De wens naar oorspronkelijke materialen wordt vervuld door Pure Nature. “De meest trendy houtsoort blijft eik”, aldus decor management senior specialist Ayla Schwarzmayr. “Of het nu gaat om een natuurlijke houtporie of scheuren of knopen: eik is flexibel en authentiek en zorgt voor spannende contrasten.” De stijlwereld Light Urban wordt dan weer beïnvloed door Scandinavische designs. Er wordt gebruik gemaakt van heldere en lichte ontwerpen die tot welbevinden uitnodigen. Helemaal anders, maar niet minder spannend zijn de decors uit de stijlwereld Perfect Imperfection. Door used-look en industriële stijl ontstaat hier, in combinatie met rustige, rechte vormen en oppervlakken een intens huiselijke sfeer. Een prachtig voorbeeld van deze perfecte mix is het decor Vidora eiken gekleurd, in trendy blauwtinten. De klassieke visgraat komt terug in een nieuwe, extravagante interpretatie.

Drie productsoorten

Egger biedt naar eigen zeggen de perfecte vloer voor elke ruimte, elke interieurstijl en elke wens. Beginnend bij de allround laminaat Comfortvloeren, die gekenmerkt worden door een aangename look en akoestiek. Deze zijn ook beschikbaar is als waterbestendige laminaatvloer Aqua+. De klant kan ook kiezen voor de robuuste GreenTec-vloeren. Al deze vloeren hebben als basis hout en er zijn bovendien ook verschillende oppervlaktetexturen beschikbaar. Dankzij de modernste afwerkingstechnieken zijn deze texturen bijzonder authentiek, aldus Egger.

De website van Vakblad Mobilia biedt actualiteit voor professionals uit de ontwerp- en interieurbranche en richt zich daarbij hoofdzakelijk op de productgroepen vloeren en interieurtextiel.