Moooi Carpets presenteert in samenwerking met Claire Vos de stoffencollectie Ravel. In deze collectie worden gescheiden garens in tinten en kleuren gesorteerd en opnieuw gerangschikt, waardoor eindeloze mogelijkheden ontstaan.

 

Collectie Ravel is het resultaat van onderzoek waarin geprinte kleuren en de realistische textuur van textiel elkaar kruisen. De vermenging hiervan geeft deze eigentijdse collectie de typische Claire Vos-signatuur, aldus de initiatiefnemers.

Twee producten uit collectie Ravel

Een van de producten van de nieuwe collectie, het bedrukte tapijt Un-Roll, voelt volgens Studio Moooi aan alsof een los geweven textieldoek wordt afgerold en gesneden. Filamenten in het tapijt zijn opgerold en de gekleurde lijnen zijn zorgvuldig gerangschikt met alt eindresultaat een organisch gevormd tapijt. Eilandtapijt Re-Mingle kenmerkt zicht door de schoonheid van gerafelde en gevouwen garens die samenkomen in de vorm van een textieleiland. Zowel Re-Mingle als UnRoll zijn verkrijgbaar in laagpolig polyamide, zachtgaren polyamide en in wol. Beide kunnen in twee verschillende maten worden geproduceerd: 200 x 263 cm en 304 x 400.

De website van Vakblad Mobilia biedt actualiteit voor professionals uit de ontwerp- en interieurbranche en richt zich daarbij hoofdzakelijk op de productgroepen vloeren en interieurtextiel.