Heimtextil is vanwege de coronapandemie uitgesteld en zal nu gelijktijdig met Techtextil en Texprocess plaatsvinden van 4 tot en met 7 mei 2021. Oorsponkelijk stond het textielevenement gepland voor 12 t/m 15 januari. De Frankfurt Messe blijft de locatie van de beurs.

 

De organisatie van Heimtextil geeft aan dat door de Covid-19-pandemie er te veel onzekere factoren zijn, ondanks dat begin deze maand er nog vanuit werd gegaan dat het evenement door kon gaan. Met name de internationale reisbeperkingen hebben ertoe geleid dat Messe Frankfurt de beurs heeft uitgesteld van januari naar 4 tot en met 7 mei 2021. “Het grootste deel van de internationale woning- en contracttextielsector wil dat we Heimtextil 2021 houden”, aldus Detlef Braun, lid van de Raad van Bestuur van Messe Frankfurt. “Veel bedrijven hopen hun bedrijf een boost te geven door deel te nemen aan de beurs. We beschouwen het als een grotere verplichting dan ooit om hierin onze rol te spelen. De huidige reisbeperkingen en de hernieuwde toename van het aantal besmettingen vormen echter een grote hindernis voor het internationale karakter van deze vakbeurs. We staan voortdurend in contact met onze exposanten en de bevoegde autoriteiten en zullen er alles aan doen om een veilige en succesvolle Heimtextil 2021 te garanderen.”

Heimtextil met Techtextil en Texprocess

“De trendgerichte bestelcycli van de woning- en contracttextielsector vragen om een jaarlijks terugkerend evenement richting het begin van het jaar. De tweejaarlijkse vakbeurzen Techtextil en Texprocess worden daarom normaal gesproken in het jaar na Heimtextiel gehouden. Nu is er een unieke kans om de krachten van deze beurzen te bundelen, waarmee de volledige internationale textielsector zich tegelijkertijd kan presenteren op het Frankfurt Fair and Exhibition Center”, Zegt Olaf Schmidt, vice president Textiles and Textile Technologies.

Nieuw: digitale markt Nextrade

Voor het eerst zal Messe Frankfurt een aanvullende digitale dienst bieden als aanvulling op Heimtextil 2021. Het betreft Nextrade, een portaal voor order- en gegevensbeheer dat nieuwe kansen biedt om via digitale relaties aan te gaan met beursdeelnemers, vooral tegen de achtergrond van de Covid19-pandemie. Via deze dienst kunnen dealers 24/7 hun bestellingen bij leveranciers plaatsen, onafhankelijk dus van de op dat moment geldende pandemieregels. Nextrade biedt leveranciers bovendien volledig nieuwe, internationale verkoop- en distributiekanalen.