Luxaflex voegt een geheel nieuwe collectie gordijnen toe aan zijn brede assortiment. Naast bekende producten als houten jaloezieën, rolgordijnen en Duette Shades, biedt de fabrikant met deze introductie nu een nog completer aanbod. De gordijnen worden geleverd met het slimme bedieningssysteem PowerView Automation, waarmee het mogelijk is om ze automatisch te openen en te sluiten. De collectie is vooralsnog exclusief verkrijgbaar bij Luxaflex Gallery-dealers.

 

De nieuwe gordijnencollectie is in samenwerking met Hunter Douglas-zusterbedrijf Artex ontwikkeld. Marketingmanager Jaap-Jene Langevoord: “Als je aan Luxaflex denkt, denk je aan alles op het gebied van raambekleding. Het assortiment was al heel groot, maar gordijnen ontbraken nog en wij merken dat hier veel vraag naar is. Alle stoffen van de gordijnencollectie zijn ook verkrijgbaar als vouwgordijnen, met uitzondering van de Vayen-stof. De combinatie van een gordijn en bijpassend vouwgordijn creëert een harmonieus en elegant geheel in het interieur.”

‘Hé Google, open de gordijnen!’

Via PowerView Automation zijn de gordijnen te koppelen aan systemen als Apple Home Kit, Amazon Alexa, Google Home en Nest. De gordijnen zijn ook te bedienen via de PowerView Automation-app of de Pebble-remote. Zodra het PowerView Automation-systeem geactiveerd is, kunnen gebruikers de gordijnen laten bewegen volgens een zelf in te stellen programma. Dit zorgt voor extra gemak en het kan helpen om gemakkelijker te ontwaken. Dankzij de besturing op afstand zorgt het ook voor een veiliger gevoel in huis.

Ruim aanbod kleuren en stoffen

De kamerhoge gordijnen geven elke kamer een warme sfeer en accentueren de ramen, aldus Luxaflex. Bovendien bevordert deze raambekleding de akoestiek in huis. De collectie bestaat uit 128 stoffen en talloze kleuren en weefsels, waarmee ingespeeld wordt op actuele woontrends. Er zijn allerlei kleur- en stofcombinaties mogelijk, van diepe kleuren in stevige materialen tot linnentinten in zachte stoffen. Opvallend zijn de twee nieuwe stoffen: trendy velvet stof Vayen en verduisterend dim-out doek Harper.

Van transparant tot verduisterend

De collectie biedt hoge stofkwaliteiten, variërend van open en transparante stoffen (waardoor het licht gefilterd wordt) tot dichte en lichtwerende versies (voor een verduisterde ruimte). De gordijnen worden geheel op maat gemaakt en naar wens ook gevoerd. Zo is voor elke woning een passend gordijn beschikbaar. Voor de slaapkamer is een luxe, verduisterende of gevoerde stof bijvoorbeeld erg geschikt.