De familie Vanwynsberghe zet de karpettenspecialist Mc Three te koop. Via twee aparte processen staan zowel de Belgische als de Amerikaanse tak van het West-Vlaamse tapijtbedrijf in de etalage.

De familie Vanwynsberghe zet de karpettenspecialist Mc Three te koop. Via twee aparte processen staan zowel de Belgische als de Amerikaanse tak van het West-Vlaamse tapijtbedrijf in de etalage. Dat vernamen onze collega’s van De Tijd via meerdere bronnen.

McThree is een van de laatste onafhankelijke spelers in de Vlaamse tapijtsector. De karpettenspecialist bestond tot voor kort uit drie onderdelen: Mc Three (Waregem), het Amerikaanse Orian Rugs en het Turkse Sofiteks. Dat laatste, niet-performante onderdeel werd door de coronacrisis evenwel stopgezet.

De groep is sinds jaar en dag in de handen van de familie Vanwynsberghe. Maar daar komt op termijn verandering in. Volgens onze informatie heeft familietelg Sophia Vanwynsberghe het beurshuis KBC Securities in de arm genomen om een koper te vinden voor de Belgische Mc Three-tak. Een andere tussenpersoon zoekt een koper voor het Amerikaanse Orian Rugs. Het vastgoed van Mc Three maakt geen onderdeel uit de transactie.

Lees hier verder.