Estillon introduceert de nieuwe ondervloerencollectie Whisper. De twee ondervloeren uit deze collectie voldoen aan de 10dB-norm en zijn daarmee uitermate geschikt voor toepassing in appartementen. 

Whisper-ondervloeren zorgen volgens Estillon voor een zeer hoge contactgeluidreductie. De ondervloeren voldoen aan de strengste eisen voor de Nederlandse appartementenbouw en ze zijn gecertificeerd met het TÜV Rheinland-keurmerk voor 10 dB-ondervloeren. Naast moet Whisper nog meer voordelen bieden. De overlap en zelfklevende strip dragen bij aan een eenvoudige installatie. Ter bescherming van de klik-verbinding hebben deze ondervloeren een hoge drukweerstand.  Andere pluspunten zijn de geringe opbouwhoogte van slechts 1 mm en daarnaast is Whisper uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Verkrijgbaarheid ondervloeren van Estillon

Om geluidsoverlast tegen te gaan is het plaatsen van een goede ondervloer belangrijk. In appartementen of gebouwen met verdiepingen zijn vaak afspraken gemaakt betreft acceptabele geluidsniveaus om geluidshinder tegen te gaan. Sterker nog, er zijn in Nederland zelfs een aantal normen vastgelegd in de wet betreft geluidsreductie van vloeren en ondervloeren: de 10dB-norm. Een geluiddempende ondervloer 10dB moet het geluid met 10 decibel verlagen. De ondervloeren van Estillon zijn te verkrijgen bij de bekende Nederlandse groothandels.

De website van Vakblad Mobilia biedt actualiteit voor professionals uit de ontwerp- en interieurbranche en richt zich daarbij hoofdzakelijk op de productgroepen vloeren en interieurtextiel.