Bloemetjesbehang oubollig? Nee hoor, kijk maar naar deze hippe behangpatronen. Van klein en subtiel tot artisanale murals; dankzij digitale productie kunnen de meeste (foto)behangpatronen tegenwoordig op élke muurmaat worden aangepast.

Geschreven door: Monique van Empel

1. Botanisch

Iets aparts zijn de prachtige murals van Rive Roshan voor BN Walls. Met hier de Philo-Areca op de voorgrond en linksachter de Longus Taceae. De botanische composities hebben iets nostalgisch en zijn gebaseerd op schilderijen uit de 17e en 18e eeuw, gevonden in de archieven van de Hortus Botanicus in Amsterdam. Digitaal geprint op vinylpapier met textiel structuur.
www.bnwalls.com

2. Barok

La Aurelia presenteert vanuit haar Brand Boutique in het ETC Design Center steeds weer de mooiste behang-en karpetcollecties. Dit florale dessin Paradise uit de collectie Secret Garden heeft die populaire barok-look, met een gouden touch. Voor een exclusief statement in het interieur.
www.la-aurelia.com

3. Waterafstotend

Het Italiaanse WallPepper biedt op maat gemaakt behang van geweven glasvezel, geproduceerd met eco duurzame en gecertificeerde materialen. En: geschikt voor binnen en buiten, droge en natte ruimtes. Krasbestendig, brandwerend en waterafstotend. Zelfs deze bloemenprint, die gemaakt lijkt van waterverf.
www.wallpeppergroup.com

4. Fleurig

De fleurige dessins in de nieuwe behangcollectie Posy van Eijffinger, zijn zowel eigentijds als vintage. Kies bijvoorbeeld voor grote gezeefdrukte bloemen, subtiele stervormige bloemetjes of een sierlijke all-over bloemenprint. In krachtige donkere kleuren, zachte verwassen of meer spicy pastels.
www.eijffinger.com

5. Pixels

Voor een geweldige feature-wall in huis, heeft Graham & Brown dit fotobehang Pixel Paradise. De combinatie van weelderige bloemen met een visuele explosie van pixels, laat een artistieke indruk achter. Het behang wordt speciaal op maat geprint.
www.grahambrown.com

6. Historisch

Little Greene en National Trust brengen met National Trust Papers II een collectie van zeven hedendaagse ontwerpen gebaseerd op originele behangpatronen uit historische, Engelse landhuizen. Elk behang is opnieuw getekend en gekleurd met respect voor de oorspronkelijke methoden en materialen. Dit damastontwerp Tulip dateert uit circa 1898. In 7 kleuren, waaronder dit Blue Black.
www.littlegreen.nl

7. Degradé

Jangala lijkt een handgemaakte aquarel van een panoramische jungle. De muurschildering is er in drie kleuren; elk met een degradé van licht boven, tot donker onderaan. Uit de Botany-collectie van Paint & Paper Library.
www.paintandpaperlibrary.com

8. Breed

Om te kunnen genieten van alle details van dit handgeschilderde textielbehang Salonga van Fischbacher, heb je een grote kamer nodig. Het paneel heeft een hoogte van 300 cm en breedte van 348 cm (vier panelen van 87 cm). Afhankelijk van de lichtinval variëren de kleuren van mat tot bijna metallic. In twee kleurstellingen.
www.fischbacher.com

9. Breder

De behangcollectie Rusty Florals van het Nederlandse Yo2 valt op door royale bloem- en bladpatronen in een weelderig palet van rijke tinten met metallic highlights. Het behang wordt digitaal geprint op banen van 50 of 100 cm breed en 270 cm hoog, maar is aanpasbaar. Dit wandvullende tafereel is maar liefst 650 cm breed. In goud en zilver.
www.yo2.io

10. Duurzaam

Op dit behang Eve van ontwerpster Alexia de Ville zien we vogels en slangen, bloemen en planten. Het dessin maakt deel uit van de collectie Poème van het Belgische Tenue de Ville. Dankzij digitale productie kunnen de patronen op elke muur aangepast worden. Het pvc-vrije en FSC-erkende behangpapier komt uit duurzaam beheerde bossen en wordt lokaal gedrukt met inkten op waterbasis.
www.tenuedeville.com

Het artikel heeft u kunnen lezen in Vakblad Mobilia 2-2022. Gemist? Kijk hier voor een abonnement!

Copyright
© 2022 Business Content Media Den Haag. Niets uit dit artikel of deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, elektronisch, op geluidsband of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever Business Content Media/Interior Business Magazine.