De nieuwe loose-lay vinyl-collectie van Tarkett, Excellence Genius, is speciaal ontworpen voor de gezondheidszorg en ouderenzorg. Deze rollen hoogwaardig vinyl zijn snel te installeren en kunnen na gebruik volledig worden gerecycled. Ze zijn ideaal voor snelle renovaties en nieuwbouwprojecten en dragen bij aan een circulaire economie.

In de gezondheidszorg en ouderenzorg, waar gebouwen 24 uur per dag en 7 dagen per week worden gebruikt, zoeken architecten, facility managers en installateurs naar duurzame, efficiënte en flexibele vloeroplossingen. De rollen uit de vinyl-collectie Excellence Genius zijn lijmvrij en snel te installeren.

Vinyl-collectie milieuvriendelijk ontworpen

Vinyl-collecties van Tarkett, dat eerder al een ander vinyl-collectie introduceerde, zijn milieuvriendelijk ontworpen. De Excellence Genius-vinylrollen kunnen volledig worden gerecycled. Dit geldt zowel voor snijafval als voor gebruikt vinyl en biedt architecten, facility managers en installateurs een circulaire oplossing die voldoet aan hun duurzaamheidsvereisten. Bovendien helpt het ze om de hoeveelheid afval te verminderen en groene bouwcertificaten te behalen. Snijafval en gebruikt Excellence Genius-vinyl kunnen via het terugname- en recyclageprogramma ReStart naar het recyclecentrum van Tarkett worden gestuurd. Daar worden ze gerecycled en verwerkt tot nieuwe producten. Excellence Genius is een ftalaatvrije vloerbedekking. Het zeer lage emissieniveau van vluchtige organische stoffen (VOS) is 100 keer lager dan de EU-normen en draagt zo bij aan een gezonde omgeving en een optimale binnenluchtkwaliteit.

Flexibiliteit in gebruik en ontwerp

De rollen loose-lay vinyl uit de Excellence Genius-collectie komen tegemoet aan een breed scala aan behoeften en vereisten, aldus de fabrikant. Klanten kunnen kiezen uit twee verschillende productreeksen. Excellence Genius Acczent 70 is geschikt voor gebruik in gebieden met intensief verkeer, terwijl Excellence Genius Tapiflex 70, dat geluid met tot 19 dB reduceert, speciaal is ontworpen voor ruimtes waar stilte van het grootste belang is. De Excellence Genius-collectie bevat bovendien designs voor elk project: 25 beschikbare ontwerpen kunnen worden gecombineerd met een reeks accessoires (tape, strips, lasdraden) of met andere collecties van Tarkett (wand- en trapbekleding). Dit moet ontwerpers de flexibiliteit geven om voor bijna iedere omgeving de ideale vloerruimte te creëren.