Twee nieuwe toevoegingen aan de collectie vinyl meubelbekleding van Vescom spelen in op de groeiende behoefte aan onderscheidende, designgedreven meubelbekleding die kan worden gereinigd en gedesinfecteerd. Vinyl meubelbekleding werd ooit beschouwd als koud en medisch. Arches zorgt er – met zijn huiselijke geweven uitstraling – voor dat dit idee volledig teniet wordt gedaan. De nieuwe kleuren van Furka Plus nemen afscheid van de felle ‘plastic fantastic’ tinten die vaak worden geassocieerd met vinyl meubelbekleding, waardoor ze meer geschikt zijn voor moderne ruimtes.

 

 

Een van Vescom’s meest populaire producten, Furka Plus, heeft een nieuw eigentijds kleurenpalet. De frisse uitstraling van het product is het resultaat van een diepgaand kleurenonderzoek. De faux lederlook van Furka Plus is aangepast en verbeterd, en daardoor geschikt voor hedendaagse moderne ruimtes, zoals hotels en restaurants, wellness-omgevingen, openbare ruimtes en zorginstellingen. Met een divers palet voor een verscheidenheid aan ruimtes, bevat de faux leer-collectie nu expressieve en moderne tinten, waaronder rijke terracotta, honing- en kurkuma-geel, zee- en mosgroen, diepe aubergine- en rozenhout-tinten, en lucht- en leisteenblauw. Meer gedempte opties zijn onder andere subtiele neutrale kleuren, zachte pasteltinten en natuurlijke leertinten.

Arches van Vescom: dynamische textiele weefstructuur look

Vinyl meubelbekleding werd ooit beschouwd als koud en medisch. Arches zorgt er – met zijn huiselijke uitstraling – voor dat dit idee volledig teniet wordt gedaan. Eén print, één kleur, de illusie van meerdere tinten en draden. Dat is de schoonheid van Arches, een product dat is geïnspireerd door jacquard-weefsels. Dankzij de diepte en de textiellook van Arches is deze perfect voor meubelbekleding, een taak die nog gemakkelijker wordt gemaakt door het niet-directionele patroon. Het vertalen in het Vescom colourlab van het kleurenconcept van Arches naar het eindresultaat, betekende dat er een balans tot stand moest worden gebracht tussen verfijning en rijkdom enerzijds en huiselijkheid, gezelligheid en warmte anderzijds. Door de juiste kleurconcentraties te vinden, is het gelukt de illusie te creëren van een dynamische textiele weefstructuur.

Goede samenwerking

Dankzij hun coherente kleurstellingen, werken Furka Plus en Arches goed samen: Furka Plus biedt de perfecte basis voor de speelse structuur van Arches. Bovendien kan de keuze van meerdere tinten in een interieur een rijke uitstraling creëren. De gevarieerde look en feel van de volledige collectie vinyl meubelbekleding van Vescom zorgt ervoor dat deze gemakkelijk kan worden toegepast in elke markt – hospitality, horeca, wellness, onderwijs, retail, openbare ruimtes, zorgvoorzieningen en meer – en aan talrijke interieurelementen, zoals meubels, wandpanelen, room dividers en headboards. De vinyl meubelbekleding van Vescom, die eerder dit jaar een gordijnstoffencollectie introduceerde, is hygiënisch, vlekbestendig en kan makkelijk worden gereinigd en gedesinfecteerd. De duurzame collectie is ook lichtecht, kleurecht en brandwerend.