Normann Copenhagen introduceert Oceanic: een eigentijdse stof voor het stofferen van meubels. Dit product is gecreëerd door Camira Fabrics en het is volledig gemaakt van na consumptie gerecycled plastic dat in de oceanen is weggegooid. 

 

Oceanic van leverancier Normann Copenhagen komt voort uit het Seaqual-initiatief en is bedoeld om plasticvervuiling op zee tegen te gaan. Elke meter Oceanic-stof bevat het equivalent van 26 plastic flessen en voor elke vier meter Oceanic-stof die wordt verkocht, wordt 1 kg afval uit de oceaan verwijderd. De stoffencollectie ontleent zijn kracht aan de grondstof waaruit het oorspronkelijk is gemaakt en is een duurzaam textiel dat meer dan sterk genoeg is voor een nieuw leven, aldus de leverancier.

Visueel detail

Met een ingewikkeld keperbinding wordt een visueel detail gecreëerd: een subtiel patroon dat de complementaire kleur en constructie van de stof moet versterken. Oceanic bestaat uit een kleurenpalet van zestien tinten en combineert gedempte tinten en levendige kleuren om een veelzijdig palet te bieden. De stoffencollectie is gecertificeerd volgens de Oeko-Tex-norm, het is gecertificeerd voor binnenluchtkwaliteit en voldoet aan de ANSI/Bifma-norm voor meubelemissies.

De website van Vakblad Mobilia biedt actualiteit voor professionals uit de ontwerp- en interieurbranche en richt zich daarbij hoofdzakelijk op de productgroepen vloeren en interieurtextiel.